18 aug: ‘Aandacht voor Anderen’

18 aug: ‘Aandacht voor Anderen’

Aandacht voor anderen, wérkelijk contact maken  geeft meestal een ervaring waardoor we onze eerdere meningen en (voor-)oordelen bijstellen. Biodanza wil je daar voor uitnodigen. Veel oefeningen gaan over respect, afstemmen, het mooie zien in mensen, je daarmee te verbinden en nieuwe ervaringen op te doen.

Al die oefeningen komen vanuit de belangrijkste pijler van biodanza namelijk het Biocentrisch Principe. Dat zegt dat we allemaal gelijk zijn aan elkaar, gelijkwaardig aan elkaar. Alles in het leven is verbonden met elkaar in de eeuwige dans van het leven.

Als we anderen veroordelen, veroordelen we onszelf. Als we aandacht geven aan anderen, geven we tegelijkertijd aandacht aan onszelf. Als we anderen het licht gunnen, zetten we onszelf ook in het licht. In dat licht is niemand meer of minder dan anderen en zijn anderen niet meer of minder dan wij. Aandacht aan anderen geven maakt dat zij kunnen groeien in de liefdevolle verbinding die jij met hen legt en jij kan daar ook weer in groeien. Daar nodig ik je dinsdagavond voor uit.

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.

Vanaf 4 augustus is de VitaBiodanza groep in Sittard weer open gegaan voor nieuwe deelnemers. We zijn begonnen met de zomercursus van 10 lessen ‘La Dolce VitaBiodanza’. Je kunt nog meedoen! Meld je voor 3 proeflessen voor €35,- (normaal €51,-) aan via https://vitabiodanza.nl/aanmelden/ Je bent van harte welkom, tot dan(s)!

Wil je ook biodanza doen en woon je niet in (de omgeving van) Sittard? Kijk op de site van de > VBN (Vereniging Biodanza Nederland) > voor een docent of groep bij jou in de buurt!