16 oktober: ‘De Kracht van Zelf-Vertrouwen’

Maandag 16 oktober dansen we met: ‘De Kracht van Zelf-Vertrouwen’.

Zelf-vertrouwen is kunnen gaan stáán voor wie jij bent. Jouw eigen ruimte innemen. “Dit ben ik, hier sta ík”. Dat je kunt genieten van jouw kracht in het hier-en-nu.

Als je op je beide benen staat kun je meebuigen als er af en toe een herfststorm in je leven langs komt. Net als het riet langs de waterkant dat buigt als het hard waait. Maar het blijft staan, het breekt niet. Desnoods ligt het helemaal plat, het zal altijd weer overeind komen, omdat het stevig geworteld is. Het zelfvertrouwen van het riet….

Te kunnen vertrouwen op onszelf als het begint te stormen. Stormen van buitenaf. Die soms van ons verwachten dat we onze kwaliteiten, onze impulsen onderdrukken. En ‘netjes’ of ‘braaf’ te doen wat van ons wordt gevraagd. Soms kunnen het ook stormen van binnenuit zijn. Waarbij we zelf onze talenten onderdrukken. Zo raken we de verbinding met onszelf, met ons doel, met onze dromen kwijt.

Wat zijn jouw dromen in dit leven? Als je verbinding hebt met jezelf kun je daarvoor jouw eigen-wijsheid vinden. Jouw creativiteit aanboren, zodat je jouw eigen oplossingen kunt vinden in tijden dat het stormt. Dat is de Kracht van Zelfvertrouwen. Daar gaan we maandagavond mee dansen!

Tot maandag, tot dan(s)! Marie-José

06-208 26 410

Dit thema kun je terugvinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/