14 sept: ‘Dans met jouw Natuur’

14 sept: ‘Dans met jouw Natuur’

Onze natuur is verbonden met onze instincten. Die besturen onze behoeften, emoties en lichamelijke verlangens om te kunnen leven. Ze komen niet van buitenaf maar vanuit het lichaam zelf. De 3 basisinstincten zijn verbonden met het overleef instinct om ons leven te beschermen en is daar diep mee verbonden.

Instincten zijn niet een eenmalige impuls maar zorgen voor een constante kracht in ons. Bijvoorbeeld om ons territorium en onze grenzen te beschermen.

Instincten hebben altijd twee polen: ze vullen elkaar aan. Bijvoorbeeld het instinct van actie in combinatie met het instinct van rust. Het instinct van naar buiten komen hoort bij het instinct van verbergen. Het instinct van zwerven en ontdekken vult het instinct van thuis te blijven aan. En in die bipolariteit is de balans in jou belangrijk.

Want ze roepen niet alleen emoties als boosheid op. Het gaat ook om koesteren, beschermen, nestelen, ontdekken van nieuwe omgevingen en andere mensen. Ieder van ons heeft eigen kwaliteiten om de instincten tot uitdrukking te brengen. We kunnen elkaar daar prima in ontmoeten en aanvullen. De oefeningen bij biodanza zijn daar heel geschikt voor en daar nodig ik je dinsdagavond voor uit!