14 mei: ‘Verbinding met Vertrouwen’

‘Verbinding met Vertrouwen’ is het lesthema van 7 mei.

Vertrouwen is een behoefte waar twee kanten aan zitten. Aan de ene kant de behoefte om vertrouwen te geven, om aan anderen te laten zien dat jij te vertrouwen bent. Dat jij een integer mens bent. Aan de andere kant is er de behoefte om vertrouwen te ontvangen, te hebben.

Want als jij geen vertrouwen durft te hebben in jezelf en in anderen, durf je ook niet dat wat er in jou leeft naar buiten te brengen en blijf je jezelf beschermen achter een rol, een masker. Dat  beschermt je maar houdt je ook gescheiden van jezelf en anderen.

Biodanza nodigt je uit om die maskers, die rollen af te leggen. Om jezelf opnieuw te ontdekken, te openen, aan de wereld te laten zien en daardoor jouw vertrouwen te herstellen in jezelf en in anderen.

Als je zo open en ontvankelijk kunt zijn voor jezelf en je gevoelens kun je dat ook naar een ander. Wat je daarvoor hoeft te doen is misschien wel de enige verplichting in je leven: trouw te blijven aan jezelf. Zodat jij vertrouwen kunt geven én ontvangen. Laten we maandagavond daar mee gaan dansen!

 

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/ met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben. Als je me wil liken en de berichten delen, graag! Dankjewel!