14 apr: Thuisdanza: ‘Geloof, Hoop en Liefde’

Pasen kun je zien als een religieus feest. Maar misschien ook als het universele verhaal van aan de ene kant donker, angst, wanhoop, leugens, gevangenschap, bedrog, pijn en verdriet. Emoties en situaties die we allemaal kennen in ons leven, en zeker in deze tijden.

En aan de andere kant het verhaal van geloof, vertrouwen, geduld, bevrijding, vreugde, hoop, licht en vooral liefde. En dat herkennen we ook allemaal in ons leven. Daarmee wordt het Paasverhaal symbolisch voor wat we nu wereldwijd meemaken.

Geloof koppelt je los van de wil van je ego. Het vraagt uithoudingsvermogen om alles in te zetten wat we kunnen, om naar onze kern terug te komen: ons gevoel, onze intuïtie.

Hoop is de troost die we onszelf geven om onze weg te vervolgen. Hoop en moed om door te gaan, omdat we weten dat we ergens uit komen waar het goed is.

En Liefde, de grenzeloze universele Bron waar we uit kunnen putten en waar we uit geschapen zijn. Onvoorwaardelijke liefde, die geeft en niets terug verlangt.

Als je deze 3 kwaliteiten in je hart kunt vinden en kunt versterken, brengt het balans in je leven ten opzichte van alle stormen en chaos om je heen. Ze helpen je, als het soms heel donker wordt, je eigen-wijsheid en het Licht in jezelf terug te vinden. Hier nodig ik je vanavond voor uit.  

* NB: Deze les is bedoeld om met de vaste groepsleden te bewegen en te dansen op muziek, ieder in ons eigen huis. Op hetzelfde tijdstip, zodat we ons toch verbonden blijven  voelen met elkaar. Het is nadrukkelijk niet bedoeld als een biodanza les, omdat we niet fysiek met elkaar dansen en juist de ervaringen van ontmoetingen bij biodanza zo belangrijk zijn. 

Mocht jij al biodanza ervaring hebben, dat nodig ik je van harte uit om mee te doen! Meld je even aan via 06-20826410, of https://vitabiodanza.nl/aanmelden/ . Hartelijke groet, Marie-José Meijs​