13 nov: ‘Dans met de Kwaliteit van Balans’

Maandagavond 13 november is de uitnodiging: ‘Dans met de kwaliteit van Balans’

Het is komende week de Week van de Werkstress, waarbij het vinden van balans heel belangrijk is. 

Balans is het in evenwicht brengen van tegengestelden. Zoals tussen boven en onder, binnen en buiten, hoofd en lichaam, denken en doen/voelen. Tussen inspanning en ontspanning.

Dat evenwicht willen vinden tussen stress met de vecht-vlucht reactie en daarna de rust om van de stress te herstellen is een oeroude reactie van ons systeem. Om op die manier gezond te kunnen blijven. Want stress hebben we meer dan genoeg in ons leven, het is inmiddels beroepsziekte nr 1!

Wat is de definitie van gezondheid eigenlijk? In biodanza termen is een organisme gezond als het openstaat voor ecofactoren (dat zijn factoren in je omgeving of die binnen in je zitten) die de eigen vitaliteit versterken. En als het in staat is om ecofactoren die dat in gevaar brengen, te vermijden. Lukt je dat niet, dan ontstaat er een verstoring van de balans en dat kan ziekte tot gevolg hebben. Hoe meer je je innerlijke rust kunt bewaren, hoe beter je kunt herstellen van wat er van buitenaf op je pad is gekomen.

Dat is het grote doel van Biodanza, om de oerfuncties van de verbondenheid met het leven te stimuleren. Zodat we kunnen kiezen voor handelswijzen die onze ontwikkeling versterken en ons laten groeien. Om zo met volle teugen van het leven te kunnen genieten.

Ik nodig jullie uit om het leven te vieren!

Tot maandag, tot dan(s)! Marie-José

06-208 26 410

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn  Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, tips en nieuws, in de Week van de Werkstress speciaal over stress!