12 maart: ‘Voel jouw Vitaliteit’

Met ‘Voel jouw Vitaliteit’ gaan we op 12 maart dansen binnen het maandthema ‘Dans jouw Vitaliteit’.

Vitaliteit is iets wat je zowel vanbinnen kunt voelen, als wat ook zichtbaar naar buiten is in jouw uitstraling en in jouw gedrag. Maar meestal heb je dat zelf niet zo in de gaten. Dat komt omdat het meeste van wat we doen in ons gedrag, onbewust is.

We zijn ons maar voor 2% bewust van wat we doen; 98% van wat we doen wordt door ons onderbewustzijn aangestuurd.

Helaas kan ons onderbewustzijn niet de gevolgen overdenken van ons gedrag. Dus als we heel hard werken en daarmee beloond worden in bijvoorbeeld waardering, respect, bewondering of blije gezichten blijft ons onderbewustzijn ons aansporen daarmee door te gaan zolang we die beloning nog krijgen. Ook als we téveel, te hard werken en daarbij chronische stress ervaren.

Gelukkig heeft ons lichaam een zelfherstellend vermogen. Met gezonde beweging en ontspanning kunnen we ons lichaam de kans geven om te herstellen van spanning en stress. Alle oefeningen en dansen in de les zijn er daarom op gericht om jou (weer) in contact te brengen met jezelf, met jouw eigen lichaam en met jouw gevoelens en emoties.

Wat is voedend voor jou en wat beschadigt jou? Hoe voelt het als jij je kan ontspannen? Hoe neem jij je rust zodat je jouw lichaam en brein de kans kan geven om te herstellen en vitaal te worden of te blijven?

Ik nodig jullie uit om daarmee te dansen en zo de vreugde te ervaren te leven en jouw vitaliteit te voelen!

Tot maandag, tot dan(s)! Marie-José

06-208 26 410

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.