12 maart: ‘Een nieuw begin: Lentelicht’

Thema 12 maart: dansen met ‘Een nieuw begin: Lentelicht’

We gaan in maart dansen met het thema ‘Lente: een nieuw begin’. En op 12 maart met Lentelicht.

Lente. Ook al zie je dat misschien nog niet in de natuur, onder de grond is al volop leven gaande. Er zijn heel veel zaadjes opengebarsten en met worteltjes en stengeltjes op weg naar het licht boven de grond.

Wij hebben allemaal net als in de grond verstopte zaadjes een schil om ons heen die onze kwaliteiten beschermt. Maar als er vanbinnen een transformatie plaatsvindt omdat er genoeg licht, zonnewarmte, water en humus is, en zich iets nieuws ontwikkelt en wij beginnen te groeien omdat we willen bloeien, dan wordt die schil beperkend.

Welke situaties dagen jou op dit moment uit om jouw schil, jouw comfort zone open te breken? Welke oude beperkingen zou je kunnen snoeien zodat nieuwe ervaringen en inzichten mogen opbloeien? Want dat is ook de lente, het oude hout en dode takken wegsnoeien zodat nieuw hout kan groeien en bloesem en vruchten kan dragen. Ik nodig je dinsdagavond uit om met het licht van de Lente te dansen!

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn  Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.