11 juni: ‘Zomer-Feest van Licht’

‘Zomer-Feest van Licht’ is het thema van 11 juni.

Licht in de betekenis van lichtvoetig, luchtig. Als je dingen die zwaar voor je zijn met humor kunt bekijken, veranderen ze en worden ze lichter.

Een andere kwaliteit van licht is dat er schaduwen in oplossen waardoor het gezuiverd kan worden. Als er iets binnenin je verborgen is wat aandacht vraagt, kun je het helder krijgen als je je licht erop laat schijnen. Toelaten dat het even in het licht mag zijn is soms al genoeg zonder dat je er mee aan de slag hoeft. Je mag dansen met wat er is en het laten zijn.

En licht kan van daaruit verlichten, verlichting brengen. Voor jezelf, om het leven lichter te maken en om elkaar te verlichten. Wij kunnen spiegels voor elkaar zijn waardoor wij de uitnodiging krijgen om te groeien en dat wat er in het donker nog verborgen zit aan mooie kwaliteiten, naar het licht te brengen. Biodanza geeft je de gelegenheid daar jouw creativiteit in te ontdekken.

Teveel licht en luchtigheid vraagt wel om balans met donker en aarde zodat we bij onszelf en onze rust terug kunnen komen. Het kan niet zonder elkaar. VitaBiodanza nodigt je maandagavond uit om dat wat in jouw schaduw is te ont-dekken en naar het licht van het Zomerfeest te dansen.

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben. Als je me wil liken en de berichten delen, graag! Dankjewel!