11 dec: ‘Dans het Leven in Harmonie met de Ander’

Op maandagavond 11 december dansen we de tweede les van 3 in het thema ‘Dans Het Leven in Harmonie met…: de Ander’.

Dat thema is verbonden met de tweede levensvraag in Biodanza: “Met wie wil ik zijn?”. De juiste keuzes maken tussen wie voor jou voedend is en jou kan laten groeien als mens, en in wie voor jou beschadigend is.

Bij wie ervaar je respect, gelijkwaardigheid? Met wie wil jij je verbinden, en op welke manier?  De uitnodiging is om dat in harmonie te doen.

In harmonie, met een fijn gevoel, daar heb je afstemming voor nodig. Aanvoelen wat er bij de ander gaande is en jouw gedrag daar op aanpassen. Heel belangrijk bij biodanza als je met iemand anders aan het dansen bent. Zodat je je gelijkwaardig kunt voelen aan elkaar. Beiden evenredig geven en ontvangen.

Als dat in balans is kun je je veilig voelen bij elkaar en je openen naar elkaar. Dan durf je jezelf te laten zien in al jouw schoonheid, in al jouw kwetsbaarheid ook. In wie jij werkelijk bent. Precies zover als jij zelf wil. Met respect naar jouw eigen grenzen. Tot daar en niet verder. En kun je de ander zien in diens unieke eigenheid. Elkaar werkelijk ontmoeten: “Ik zie jou”.

Ik nodig jullie uit om het leven in harmonie te dansen met de ander en met elkaar!

Tot maandag, tot dan(s)! Marie-José

06-208 26 410

 

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, tips en nieuws.