10 juli: Vitaliteit en Vrijheid

De laatste les van deze beginners-cursus sluiten we op 10 juli af met het thema ‘Vitaliteit en Vrijheid’.

Te dansen als een vlinder zo vrij.

Een vlinder is eerst een rups geweest. In verbinding met de aarde kruipt ze van blad naar blad. Tot ze in zichzelf keert, op weg naar transformatie. Zo verzamelt ze nieuwe kwaliteiten om die na een diep proces van worsteling uit haar cocon aan de wereld te tonen. Ze ontvouwt haar prachtige vleugels en vliegt haar vrijheid tegemoet.

Om te onderzoeken wat vrijheid voor jou betekent nodig ik je uit jezelf 3 essentiële vragen te stellen die over het leven gaan, waar we in de afgelopen biodanza-lessen mee hebben gedanst:

  1. Waar wil je zijn?
  2. Met wie wil je zijn?
  3. Wat wil je doen?

Voel je je vrij in waar je bent? Heb je voldoende ruimte om je vleugels uit te slaan? Of zit je gevangen in een cocon en kom je er niet uit met je prachtige vlindervleugels? Voel je je vrij naar de mensen om je heen, je dierbaren? Ben je jezelf trouw? Durf je te gaan staan voor wie je bent en waar je verlangens naar uitgaan? Durf je dat uit te spreken?  Mag je van jezelf je passie volgen, waar je hart sneller van gaat slaan? Je zielepad volgen? Het is soms een worsteling om daarin je vrijheid te vinden.

Als je vrijheid wil is het belangrijk dat je in contact bent jezelf, anders zweef je weg. In verbinding met jezelf kun je je vleugels krachtig uitslaan. Naar daar waar je wil zijn, met wie je wil zijn en wat je graag wil doen. Wij nodigen jullie uit om morgenavond de vlinder te dansen!

Dit lesthema kun je ook terugvinden op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/

NB: Op 10 juli is de LAATSTE LES voor de zomervakantie. Ik zou het heel leuk vinden als jullie dan allemaal kunnen komen om af te sluiten! We gaan verder op 4 september.

Op zaterdag 2 september is er een introductiedag Biodanza in Buurtcentrum ‘De Oase’ in Sittard: Zuid-Limburg Ontdekt Biodanza. Biodanza docenten van Zuid-Limburg geven samen 4 workshops en 2 lezingen. Ik ben er ook bij. Ik ontmoet je daar heel graag! Neem gerust vrienden en bekenden mee om hen kennis te laten maken met Biodanza! Je kunt je aanmelden via http://zuidlimburgontdektbiodanza.nl/Biodanza-in-Zuid-Limburg/

Deel en like onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/Zuid-Limburg-ontdekt-Biodanza-850855378320712/   Fijn, dankjewel!

Tot maandag, tot dan(s)! Marie-José en Frank