1 okt: ‘Plezier in Verbinding’

Het lesthema van 1 oktober is ‘Plezier in Verbinding’.

Deze maand beginnen we zoals ik heb verteld in de lezing, met het tweede levensgebied van de 5 Levensgebieden van Biodanza ( Vitaliteit, Seksualiteit, Creativiteit, Affectiviteit en Transcendentie). Deze levensgebieden vormen de sleutel naar onze gezondheid en het vinden van levensvreugde.

Bij biodanza gaat seksualiteit over een manier van leven waarin jij jezelf toestemming geeft om blij te zijn met alle genoegens van het leven, klein of groot. Het is ons lichaam laten ontwaken als bron van plezier, met kleine zachte prikkelingen via al onze zintuigen. De geur van pas gemaaid gras waar je met je blote voeten doorheen loopt, het gevoel van zachte kleding, je met zonnecrème insmeren, het eten van een zoete peer, een warme douche nemen, het genoegen van contact met een geliefde.

Ik nodig jou deze maand uit om onderdrukkingen en verboden die we op meerdere niveaus op ons lijf hebben geschreven ook vanuit onze opvoeding, weg te nemen en de blokkades een beetje losser te maken. Om plezier te hebben in het op de muziek bewegen van jouw lichaam en het vuur in jou wakker te maken!

 

Alle thema’s van de lessen kun je vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.