1 juli: Mag de danssector open?

1 juli: Mag de danssector open?

De sportscholen mogen waarschijnlijk per 1 juli open. Volgens de ministeries van VWS en OCW valt de danssector daar ook onder. Het kabinet beslist eind juni of we inderdaad per 1 juli open mogen als de situatie dat toelaat.

Het eerste goede nieuws is dat de vakbond FNV haar steun heeft uitgesproken voor het protocol. Dat was een voorwaarde voor de Ministeries om tot goedkeuring over te gaan. Het tweede goede nieuws is dat het door Dansondernemers.nl eerder bij de 2 Ministeries ingediende Protocol nu met hun feedback nog een beetje dient te worden aangepast. Daar wordt door Dansondernemers.nl de komende dagen hard aan gewerkt.

Begin volgende week wordt vervolgens dit aangescherpte protocol voorgelegd aan de Interdepartementale Werkgroep en het Ministerie van OCW. Hopelijk wordt het dan in behandeling genomen!  

Ondertussen kunnen de ondernemers van de Danssector (waaronder de biodanza docenten) zich aan de hand van het ingediende protocol gaan voorbereiden (door het schrijven van een eigen Corona-plan en het vragen om toestemming bij de eigen gemeente) op de mogelijke opening per 1 juli!! Duimen jullie mee? Meer informatie vind je op > de website van Dansondernemers.nl >.

Hopelijk mogen wij binnenkort in Sittard weer starten met VitaBiodanza! Hou de > agenda op deze website > en mijn > Facebook pagina > in de gaten! Kom je mee dansen? Van harte welkom, tot dan(s)!  

Wil je ook biodanza doen en woon je niet in (de omgeving van) Sittard? Kijk op de site van de > VBN (Vereniging Biodanza Nederland) >  voor een docent of groep bij jou in de buurt!